اصح طريقه كرواسون وعلى ضمانتى Hitskin_logo Hitskin.com

هذه مُجرَّد مُعاينة لتصميم تم اختياره من موقع Hitskin.com
تنصيب التصميم في منتداكالرجوع الى صفحة بيانات التصميم

اصحاب هوكس

اصح طريقه كرواسون وعلى ضمانتى 3ce5db42bf03


انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

اصحاب هوكس

اصح طريقه كرواسون وعلى ضمانتى 3ce5db42bf03

اصحاب هوكس

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

2 مشترك

    اصح طريقه كرواسون وعلى ضمانتى

    fify
    fify
    عضو مرشح للاشراف
    عضو مرشح للاشراف


    عدد الرسائل : 744
    العمر : 38
    العمل/الترفيه : أخصائية أجتماعية
    نقاط : 5988
    السٌّمعَة : 4
    تاريخ التسجيل : 04/07/2008

    اصح طريقه كرواسون وعلى ضمانتى Empty اصح طريقه كرواسون وعلى ضمانتى

    مُساهمة من طرف fify الثلاثاء 14 أكتوبر 2008, 8:15 pm

    المكونات:-

    1 كيلو دقيق.

    15 جم خميرة.

    10 جم محسن.

    80 جم سكر.

    50 جم لبن بودرة.

    530 ماء مثلج.

    20 جم ملح.

    500 جم زبدة على شكل بلوك مبرد.



    الطريقة:-

    يوضع جميع الخليط معاً في الماكينة ما عدا الملح والبلوك الزبدة، ثم يخلط على السرعة الأولى لمدة ثلاث دقائق، ثم يضاف الملح ويخلط لمدة أربع دقائق على السرعة الثانية ثم يطرق خارج الماكينة على الرخامة لمدة عشر دقائق حتى تستريح مع وضع غطاء عليها.



    تفرد على الرخامة حتى يسير سمكها 1 سم ثم ينظف الدقيق جيداً من على العجينة ويوضع بلوك الزبدة في منتصف العجينة وتقفل جيداً عليه العجينة وتفرد الزبدة والعجينة معاً حتى يسير سمكها 1سم



    ثم تنظف من الدقيق وتطبق على شكل دفتر وتدخل الثلاجة في كيس بلاستيك لمدة ساعتين وتكرر عملية الفرد وتنظيف الدقيق والتطبيق والراحة في الثلاجة لمدة ساعتين لعدد أربع مرات بين كل مرة ومرة ساعتين في الثلاجة.



    بعد هذه المراحل تكون عجينة الكرواسون جاهزة للتشكيل تفرد على ارتفاع 1سم وتشكل على شكل مثلث وتلف تكون قاعدة المثلث أسفل وتلف مع مراعاة عدم الضغط عليها.



    توضع على صاجات مدهونة زبدة وتدخل إلى غرفة التخمير الموجودة أسفل الفرن حتى تخمر لمدة ساعة.



    وبعد التخمير تلمع بالبيض المضروب وتدخل إلى الفرن على حرارة 190 درجة لمدة 30 دقيقة أو يسير لونها ذهبي.



    ملحوظة:

    عند عمل الكروسون بالشيكولاته أو كرواسون زعتر يحشى من الداخل قطعة شيكولاته على شكل سيجار وكرواسون الزعتر يحشى زعتر مع زيت زيتون.

    __________________


    وبالهنا والشفا


    مع تحياتى
    smsmsh
    smsmsh
    عضو متألق
    عضو متألق


    عدد الرسائل : 183
    العمر : 39
    العمل/الترفيه : مهندس اتصالات
    نقاط : 5935
    السٌّمعَة : 3
    تاريخ التسجيل : 06/10/2008

    اصح طريقه كرواسون وعلى ضمانتى Empty رد: اصح طريقه كرواسون وعلى ضمانتى

    مُساهمة من طرف smsmsh الثلاثاء 14 أكتوبر 2008, 8:24 pm

    وبالهنا والشفا



    الله يهنيكي يا فيفي




    وربنا يخليلنا اكلاتك


    بس ربنا ميحوجناش لاسعاف بعد الوصفه دي
    fify
    fify
    عضو مرشح للاشراف
    عضو مرشح للاشراف


    عدد الرسائل : 744
    العمر : 38
    العمل/الترفيه : أخصائية أجتماعية
    نقاط : 5988
    السٌّمعَة : 4
    تاريخ التسجيل : 04/07/2008

    اصح طريقه كرواسون وعلى ضمانتى Empty رد: اصح طريقه كرواسون وعلى ضمانتى

    مُساهمة من طرف fify الثلاثاء 14 أكتوبر 2008, 9:16 pm

    ههههههههههههههههههههههههه


    ماشى يا سمسم


    بلاش انا اللى اعملها خلى حد تانى يعملها علشان متركبش الاسعاف لا تركب حاجه تانيه


    هههههههههههههههههههههههههههه


    ميرسى على مرورك اللى زى العسل وتعليقك الجميل


    نورت صفحتى


    دمت فى رعايه الله وامنه

      مواضيع مماثلة

      -

      الوقت/التاريخ الآن هو السبت 23 نوفمبر 2024, 11:46 pm