اصحاب هوكس

فشار بنكهات مختلفه 3ce5db42bf03


انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

اصحاب هوكس

فشار بنكهات مختلفه 3ce5db42bf03

اصحاب هوكس

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

4 مشترك

    فشار بنكهات مختلفه

    fify
    fify
    عضو مرشح للاشراف
    عضو مرشح للاشراف


    عدد الرسائل : 744
    العمر : 38
    العمل/الترفيه : أخصائية أجتماعية
    نقاط : 5779
    السٌّمعَة : 4
    تاريخ التسجيل : 04/07/2008

    فشار بنكهات مختلفه Empty فشار بنكهات مختلفه

    مُساهمة من طرف fify الثلاثاء 14 أكتوبر 2008, 8:31 pm

    فشار بنكهات مختلفه A010
    الفشار الأبيض

    نضع في القدر شوية زيت وكوب أو اثنين حبات الذرة (الفشار)
    ونضع شوية ملح ثم غطي القدر بإحكام حتى ينضج على أن لا تكون
    درجة حرارة النار عالية عشان ما يحترق و خلاص صحة

    ........................................

    فشار بالكراميل

    المقادير:

    2 كاس سكر بني

    كاس زبدة

    1/2 كأس (corn syrup) إذا لم يتواجد فهذا البديل ..

    1/2 كاس سكر+2 ملعقة كبيرة ماء..توضع على النار..

    حتى تذوب السكر يعني "قطر" ..

    1/2 ملعقة صغيرة بايكربونات

    1/2 ملعقة صغيرة ملح

    ملعقة صغيرة فانيلا

    كاس فستق (اختياري)

    الطريقة:

    أولاً نقوم بتجهيز الفشار ووضعه على جنب...

    ثم نأتي بمقلاة أو قدر صغيرة و نضع فيه السكر و الزبد و القطر

    و نتركها على نار هادئة لمدة 5 دقائق مع عدم التحريك..

    بعد ذلك نرفعها عن النار و نضيف إليها الملح و الفانيلا و البايكربونات

    و الفستق و نخلطها جيداً.

    و من ثم سكب المزيج فوق الفشار و خلطهم..

    بعد ذلك نحضر صينية مدهونة ببعض الزيت أو الزبدة..و نضع الخليط فيه..

    وخبزه بالفرن لمدة ساعة مع التحريك كل 20 دقيقة..

    يجب أن يكون حرارة الفرن 125 درجة مئوية..

    ........................................

    كرات الفشار بالشوكولا
    المقادير:

    - نصف كوب سكر
    - نصف كوب شراب الذرة corn syrup
    - نصف قطعة زبدة
    - 2 ملاعق صغيرة كاكاو بودرة
    - نصف ملعقة صغيرة ملح
    - 8 أكواب فشار

    الطريقة:

    - على نار متوسطة في وعاء عميق يخلط السكر+شراب الذرة+كاكاو+
    زبدة+ملح و تحرك جيدا .. تترك لتغلي .
    - بعد الغلي يضاف الفشار و يخلط جيدا لمدة دقيقتين.
    - يترك ليبرد ثم يجمع إلى كرات صغيرة.

    ........................................


    الفشار بالجبنة

    المقادير:

    - 2 كوب فشار
    - 3 معلاق طعام كبيرة زبدة ذائبة
    - نصف كوب جبنة بارمجان مبشور (parmesan cheeze)

    الطريقة:

    - يخلط الفشار مع الزبدة جيدا.
    - تضاف الجبنة و تمزج مع الفشار.

    ........................................

    الفشار بالعسل.

    المقادير:

    1/2 كاس عسل

    1/4 كاس زبدة

    6 كاسات فشار

    كاس فستق (مملح أو غير مملح)

    الطريقة:

    في مقلاة صغيرة يتم خلط الزبدة و العسل ..على نار هادئة مع الخلط المستمر..

    بعد ذلك تركه حتى يبرد قليلاً..

    ثم وضع الفشار في وعاء كبير و وضع الفستق فوقه و خليط العسل و الزبدة

    و خلطهم جيداً..

    بعد ذلك وضعه بالفرن لمدة 10 دقائق مع التحريك بعد أول 5 دقائق..

    حرارة الفرن يجب أن تكون 175 درجة مئوية..

    ........................................

    فشار بالبصل و الثوم..

    المقادير:

    3 ملاعق كبيرة زبدة

    1 1/2 ملعقة صغيرة بودرة البصل (متوافر في السوبر ماركت)

    1 1/2 بودرة الثوم

    ملعقة صغيرة ملح

    الطريقة:

    أولا إذابة الزبدة على النار ثم إضافة بقية المكونات و خلطهم جيداً

    و سكبهم على الفشار و خلطهم جيداً..

    ........................................

    الفشار المكسيكي

    المقادير :

    ملعقتا شاي بابريكا .

    ملعقة شاي بودرة البصل

    ملعقة شاي بودرة الثوم .

    2 ملعقة طعام ملح .

    نصف ملعقة شاي فلفل أسود مطحون . و بالهناء




    بالهناء و العافية على قلوبكم فشار بنكهات مختلفه A035



    مع تحياتى
    أميرة الاحزان
    أميرة الاحزان
    عضو جديد
    عضو جديد


    عدد الرسائل : 49
    العمر : 34
    نقاط : 5668
    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 21/10/2008

    فشار بنكهات مختلفه Empty رد: فشار بنكهات مختلفه

    مُساهمة من طرف أميرة الاحزان الخميس 23 أكتوبر 2008, 8:29 pm

    الله فيبى انا لسه عاملة فشار النهارده
    بس طبعا العادى
    فهجرب بقى الوصفات بتاعتك خصوصا الشيكولا والجبن
    وابقى اقولك النتيجة
    شكرا ياقمر
    تحياتى
    أميرة الاحزان
    fify
    fify
    عضو مرشح للاشراف
    عضو مرشح للاشراف


    عدد الرسائل : 744
    العمر : 38
    العمل/الترفيه : أخصائية أجتماعية
    نقاط : 5779
    السٌّمعَة : 4
    تاريخ التسجيل : 04/07/2008

    فشار بنكهات مختلفه Empty رد: فشار بنكهات مختلفه

    مُساهمة من طرف fify السبت 25 أكتوبر 2008, 1:12 am

    بالهنا والشفا يا جميل


    وانا فى انتظار تجربى وتقوليلى النتيجه


    ميرسى على مرورك الغالى


    نورتى صفحتى بمرورك


    دمتى فى رعايه وامنه
    RoSe
    RoSe
    نائب المدير العام
    نائب المدير العام


    عدد الرسائل : 712
    نقاط : 6512
    السٌّمعَة : 9
    تاريخ التسجيل : 27/06/2008

    فشار بنكهات مختلفه Empty رد: فشار بنكهات مختلفه

    مُساهمة من طرف RoSe الأحد 26 أكتوبر 2008, 12:16 pm

    بجد انا بحب الفشار جدا

    هبقى احاول اعمل الوصفات دى وربنا يستر ميحصلش فرقعه

    هههههههههههههههههههههههههههه

    شكرا على الموضوع الجميل ياقمرايه
    fify
    fify
    عضو مرشح للاشراف
    عضو مرشح للاشراف


    عدد الرسائل : 744
    العمر : 38
    العمل/الترفيه : أخصائية أجتماعية
    نقاط : 5779
    السٌّمعَة : 4
    تاريخ التسجيل : 04/07/2008

    فشار بنكهات مختلفه Empty رد: فشار بنكهات مختلفه

    مُساهمة من طرف fify الأحد 26 أكتوبر 2008, 10:08 pm

    هههههههههههههههههههههههههههههههههه



    فرقعه ايه يا قمر


    ابقى غطيه كويس وان شاء الله مش هيحصل فرقعه


    بس مش كل شويه تفتحى تدوقى وتقوليلى هيحصل فرقعه


    ابقى اصبرى على نفسك شويه لما يخلص


    ههههههههههههههههههههههههههههههه

    وبالهنا والشفا



    ميرسى على مرورك الغالى نورتى صفحتى


    دمتوا فى رعايه الله وامنه
    seska
    seska
    سوبر عضو
    سوبر عضو


    عدد الرسائل : 312
    العمر : 35
    العمل/الترفيه : مهندس
    نقاط : 6325
    السٌّمعَة : 6
    تاريخ التسجيل : 28/02/2008

    فشار بنكهات مختلفه Empty رد: فشار بنكهات مختلفه

    مُساهمة من طرف seska الإثنين 27 أكتوبر 2008, 1:48 pm

    الله علي الفشار بالعسل طعمو جنان
    هههههههههههههههههههههههههههه
    fify
    fify
    عضو مرشح للاشراف
    عضو مرشح للاشراف


    عدد الرسائل : 744
    العمر : 38
    العمل/الترفيه : أخصائية أجتماعية
    نقاط : 5779
    السٌّمعَة : 4
    تاريخ التسجيل : 04/07/2008

    فشار بنكهات مختلفه Empty رد: فشار بنكهات مختلفه

    مُساهمة من طرف fify الإثنين 27 أكتوبر 2008, 7:03 pm

    هههههههههههههههههههههههههه


    ميرسى يا سسكا على مرورك الغالى


    نورت صفحتى بمرورك اللى زى العسل


    وفى انتظارك قريبا


    دمت فى رعايه الله وامنه

      مواضيع مماثلة

      -

      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد 28 أبريل 2024, 10:12 am